Jurist Mette Rundsveen hos Fylkesmannen i Oppland veiledet tirsdag kommunerevisjonen og de seks kommunene i Valdres om regelverk og rolleforståelse. På første benk satt ledelsen i Kommunerevisjon IKS: F.v. leder av representantskapet Reidar Schlytter, som også er kontrollutvalgsleder i Sør-Aurdal og sekretær for kontrollutvalget i fire andre Valdres-kommuner, styrets nestleder Ottar Martinsen, revisjonssjef Åge Sandsengen, forvaltningsrevisor Dagny Thon Hovrud og styreleder Frantz Mietle.  Foto: Marte Danbolt
Jurist Mette Rundsveen hos Fylkesmannen i Oppland veiledet tirsdag kommunerevisjonen og de seks kommunene i Valdres om regelverk og rolleforståelse. På første benk satt ledelsen i Kommunerevisjon IKS: F.v. leder av representantskapet Reidar Schlytter, som også er kontrollutvalgsleder i Sør-Aurdal og sekretær for kontrollutvalget i fire andre Valdres-kommuner, styrets nestleder Ottar Martinsen, revisjonssjef Åge Sandsengen, forvaltningsrevisor Dagny Thon Hovrud og styreleder Frantz Mietle. Foto: Marte Danbolt
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ble veiledet om revisjonens rolle

– Kommunestyret har det overordnete ansvar for at kommunen har et fungerende kontrollsystem. Det understreket Fylkesmannens jurist overfor ordførere, kontrollutvalg og revisjonen i Valdres.

Fylkesmannen hadde invitert de seks kommunene i Valdres og Kommunerevisjonen IKS til felles møte på Fagernes tirsdag. Rundt 40 representanter – med ordførere og kontrollutvalgsledere i spissen – møtte opp for å bli veiledet om kapittel 12 i kommuneloven – regelverket for tilsyn og kontroll, samt revisjon. 

Bakgrunnen er flere saker i media og mange henvendelser til Fylkesmannen, både fra kommunene og Kommunerevisjonen IKS, fortalte avdelingsdirektør Asbjørn Lund.