IKT-Norge skapte nylig debatt da de sa at «offentlig sektor, som vi bruker mye, spesielt kommunene, klarer ikke å levere i det hele tatt». Nå ber KS Kommune-Norge om å være med på et spleiselag for å få sving på digitalisering. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
IKT-Norge skapte nylig debatt da de sa at «offentlig sektor, som vi bruker mye, spesielt kommunene, klarer ikke å levere i det hele tatt». Nå ber KS Kommune-Norge om å være med på et spleiselag for å få sving på digitalisering. Illustrasjonsfoto: Colourbox.comColourbox.com
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Ber Kommune-Norge gi 20 kroner per innbygger

KS ønsker at kommunene og fylkeskommunene skal gi penger til et fond som skal brukes til å lage felles digitale løsninger.

Kommunaldepartementet krever følgende for å bevilge penger:

Ordningen skal finansiere utviklingen av felles digitaliseringsprosjekter i kommunal sektor.

Ordningen skal forvaltes av KS.

Prosjekter som kvalifiserer til ordningen, vil behandles og prioriteres av KommIT-rådet og skal være til nytte for alle kommuner og/eller fylkeskommuner.

Utviklingskostnadene som ordningen finansierer, skal tilbakebetales når løsningene tas i bruk.

Ordningen skal være selvfinansierende og bærekraftig etter selve etableringen.

Løsninger som er utviklet med finansiering fra ordningen, kan kun tas i bruk av kommuner og fylkeskommuner som har bidratt med et engangsbeløp.

Kilde: Ordning for finansiering av felles digitalis ringsprosjekter for kommuner og fylkeskommuner

– Et finansieringsfond er helt avgjørende for å nå målene om økt digitalisering i offentlig sektor og utvikling av felles løsninger, sier administrerende direktør Lasse Hansen i KS.