Savner det samiske perspektivet

Styring. Fylkesmann Hill-Marta Solberg glemte å ta med det samiske perspektivet i handlingsplanen for oppfølging etter overgrepssakene i Tysfjord, mener Lars Magne Andreassen, direktør ved det lulesamiske senteret Àrran.

TYSFJORD:

– En del av problematikken er at folk har vært tause i så mange år. Det har vært en barriere mot å fortelle, man har ikke sagt ifra. Noe skyldes interne samiske forhold knyttet til skam. Men noe skyldes rett og slett inkompetanse hos offentlige myndigheter. Det har ikke vært likeverdige helse- og sosialtjenester her i landet knyttet til den samiske befolkningen, og det er Tysfjord-saken et veldig godt eksempel på, sier Andreassen til Kommunal Rapport.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.