Bygger sykehjemsplasser som aldri før

Styring. Kommunene bygger sykehjemsplasser og omsorgsplasser som aldri før. Husbanken har gitt tilsagn om tilskudd til dobbelt så mange plasser som på samme tid i fjor.
Husbank-direktør Osmund Kaldheim har gitt tilskudd til 1.320 omsorgsplasser så langt i år, og har penger til nye 1.900 før året er omme. Det blir i så fall ny rekord. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Husbanken har gitt tilsagn om investeringstilskudd til 1.230 heldøgns omsorgsplasser i løpet av årets sju første måneder. Det er mer enn dobbelt så mange plasser som i samme periode i fjor, viser ferske tall Kommunal Rapport har fått fra Husbanken. 

I kroner er det en økning på 138 prosent, fra 908 millioner kroner ved utgangen av juli i fjor til vel 2 milliarder ved utgangen av samme måned i år.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.