Sykefraværet har skutt i været ved Oslos eneste lindrende avdeling etter at den ble flyttet til Solvang helsehus i fjor. En revisjonsrapport betegner situasjonen som kritisk. Arkivfoto: Terje Lien
Sykefraværet har skutt i været ved Oslos eneste lindrende avdeling etter at den ble flyttet til Solvang helsehus i fjor. En revisjonsrapport betegner situasjonen som kritisk. Arkivfoto: Terje LienTerje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kritisk konflikt, skyhøyt sykefravær og svak behandling av døende

Høylytt krangling i korridorene og sykefravær på 27 prosent. Situasjonen ved Oslo kommunes eneste lindrende avdeling beskrives som kritisk i en rapport fra KPMG, som mener behandlingen har vært svak – men likevel forsvarlig.

Varslingssaken ved Solvang helsehus

17 helsearbeidere varslet 17. februar om det de oppfatter som mangelfull kompetanse og feilmedisinering ved lindrende avdeling ved Solvang helsehus.

Sykehjemsetaten innkaller varslerne til individuelle samtaler. Flere oppfatter dette som ubehagelige avhør, der de selv ble pålagt å dokumentere lovbrudd.

Oslo kommunes sentrale varslingsråd overtar saken i april. Fylkesmannen avslår kommunens anmodning om tilsyn

Byrådsavdelingen beordrer ekstern gransking. KPMG får oppdraget med frist 15. juni.

Avdeling 4A ved Solvang helsehus har 16 plasser for kreftsyke og andre pasienter med behov for smertelindring i siste fase av livet.

Ifølge revisjonsfirmaet er arbeidsmiljøet ved avdeling 4A ved Solvang helsehus preget av langvarige og komplekse konflikter, som skaper mistrivsel på arbeidsplassen. Sykefraværet har i snitt vært på 27 prosent siden den lindrende avdelingen i november i fjor ble flyttet fra et annet sykehjem til Solvang helsehus.