Stadig flere menn i barnehagene

Økonomi. Andelen menn i barnehage har økt siden 2007, men fortsatt er det langt til målet om 20 prosent. Sjekk din kommune her.
Halvard Sven jobber i Lundgaardsløkka Barnehage i Lillehammer kommune. Lillehammer har en andel på 14 prosent menn i barnehagene. Kommunen har i flere år tilbudt gutter på ungdomsskolen praksis som lekeressurser for vise dem hvordan det er å jobbe i barnehager. Foto: Geir Olsen

I 2004 var andelen menn som jobbet i barnehager var 6 prosent i 2004. I 2007 var andelen 8 prosent og i fjor 9 prosent. Det viser foreløpige Kostratall fra Statistisk sentralbyrå. Økningen fra 2015 til 2016 er mikroskopisk, fra 8.8 prosent til 8,9 prosent.

Kvalsund med 1.035 innbyggere ligger på topp når det gjelder mannlige ansatte i barnehager med 29 prosent.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.