- Kommunene får det de ber om i anbudsutlysningene. Behandler man folk dårlig, får man dårlig kvalitet, sier konsernsjef Erik Osmundsen i Norsk Gjenvinning. Selskapet tapte avfallsinnsamlingen i Oslo til Veireno i en konkurranse som vektla pris 75 prosent. Foto: Terje Lien
- Kommunene får det de ber om i anbudsutlysningene. Behandler man folk dårlig, får man dårlig kvalitet, sier konsernsjef Erik Osmundsen i Norsk Gjenvinning. Selskapet tapte avfallsinnsamlingen i Oslo til Veireno i en konkurranse som vektla pris 75 prosent. Foto: Terje LienTerje Lien
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Advarer mot dårlig og dyr renovasjon

– Innsamling av avfall er finlogistikk på høyt plan. Jeg stiller spørsmål ved om Oslo kommune i dag har den fagkompetansen som trengs til å klare dette selv, sier konsernsjef Erik Osmundsen i Norsk Gjenvinning.  

– At Oslo kommune nå velger å samle inn avfallet selv, er et politisk valg, som jeg har respekt for. Men avfallsinnsamling er finlogistikk på høyt plan. Det er utrolig mange transaksjoner som skal samordnes. Roter du med nøkkelknippet eller ikke blir ferdig med ruta på skiftet, så blir det bare rot. Nøkkelen er fagkompetanse og erfaring, sier Osmundsen til Kommunal Rapport.

– Renovasjonsetaten i Oslo har ikke hatt denne kompetansen. Veireno har ikke hatt den. Oslo kan ende opp med ikke å få det til, samtidig som renovasjonstjenestene blir mye dyrere, advarer han.