– Det er positive ting med reformen. Mer ressurser til etterforsking er fint. Men en nærpolitireform er det ikke, sier Sigve Bolstad. Foto: Tone Holmquist
– Det er positive ting med reformen. Mer ressurser til etterforsking er fint. Men en nærpolitireform er det ikke, sier Sigve Bolstad. Foto: Tone HolmquistTone Holmquist
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi kaller det ikke nærpolitireformen

Nærpolitireformen er det offisielle navnet, men ikke engang politiets fagforening kaller den det. Fagforeningsleder Sigve Bolstad mener politiet vil fjerne seg fra lokalsamfunnene etter denne reformen.

Politireformen er en strukturreform og en kvalitetsreform. Hendelsene 22. juli 2011 er et viktig bakteppe, men også politireformen i år 2000 da vi fikk Politidirektoratet. En del av 2000-reformen som ikke ble gjennomført, var reduksjon av lensmannskontorer. Det kommer nå.

Mange lokalpolitikere er kritiske til reformen, og de kaller den heller ikke en nærpolitireform. Motstanderne var samlet på konferanse på Gardemoen mandag. En konferanse med tittelen: Politikere i utakt med folket? Arrangører er Fagforbundet, Politiets Fellesforbund og Lokalsamfunnsforeningen, og de ønsker å se politireformen, Nav-reformen og kommune- og regionreformen i sammenheng. Arrangørenes teori er at dette fører til sentralisering.