Journalist Jan Inge Krossli, fylkespolitiker Jan Sandal (Ap) og journalist Tone Holmquist snakker om regionreformen i  videoene lenger nede i artikkelen. Se også opptakene med fylkesordfører Anette Solli (H) i Akershus og kommunalpolitisk talsmann for Venstre på Stortinget, André N. Skjelstad.
Journalist Jan Inge Krossli, fylkespolitiker Jan Sandal (Ap) og journalist Tone Holmquist snakker om regionreformen i videoene lenger nede i artikkelen. Se også opptakene med fylkesordfører Anette Solli (H) i Akershus og kommunalpolitisk talsmann for Venstre på Stortinget, André N. Skjelstad.
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Hva skjer med regionreformen?

Vi har diskutert reformen med regionekspert og fylkespolitiker Jan Sandal (Ap), kommunalpolitisk talsmann og reformens «far» André N. Skjelstad (V) og fylkesordfører Anette Solli (H) i Akershus.

Alle fylkestingene har fattet vedtak i regionreformen. Nå overtar regjering og storting, men fylkestingsvedtakene landet rundt gir et sprikende råd til Stortinget om hvordan det endelige regionkartet skal se ut. Kommunal Rapports Jan Inge Krossli og Tone Holmquist tar en gjennomgang landet rundt, og snakker med Jan Sandal (Ap) om hvordan vi kan få fire, åtte og eller kanskje tolv regioner.

 

- Jada, det kommer oppgaver, lover André Skjelstad (V). I fylkestingsdebattene har det blitt utrykt stor skepsis til om Stortinget vil overføre oppgaver av betydning til de nye regionene.

 

 

På Østlandet er det bare rot etter at fylkestingene har behandlet reformen. Akershus er et av fylkene som tok initiativ til region Viken med Buskerud og Østfold, men fylkestinget stemte det ned. Anette Solli (H) sier litt om hvordan hun synes en region rundt Oslo bør se ut.