Vrien budsjettfloke i Steigen

Økonomi. Økonomien går fra vondt til verre i Steigen, som forhandler med Bodø om sammenslåing. Å legge ned to skoler og en sykehjemsavdeling er ikke nok til å få neste års budsjett i balanse.      
Steigen kommune går mot underskudd for fjerde år på rad og må foreta drastiske kutt i tjenestetilbudet neste år. Arkivfoto: Lisa Rypeng

Steigen ble innmeldt i Robek i sommer etter tre år med merforbruk. Til sammen 20,4 millioner kroner må nå dekkes inn i løpet av fire år. Bare 1,5 millioner skal dekkes inn i 2017, men det blir vanskelig nok, ifølge rådmann Torben Marstrand.

Han har ennå ikke ferdigstilt økonomirapporten for oktober, men “tviler sterkt” på at de når budsjett i 2016. Prognosen fra august viste et merforbruk på 3 millioner kroner. Årsaken er dels merforbruk innen helse og barnevern, dels at kommunen ikke får 4 millioner kroner fra havbruksfondet, slik den hadde regnet med, forteller rådmannen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!