Vil ha mer rehabilitering og flere psykologer

Statsbudsjett. Det skal bli 65 nye psykologårsverk i kommunene neste år. En rehabiliteringsplan skal settes i gang, og helsestasjoner- og skolehelsetjenester får 101 millioner kroner i øremerkete midler. 
Helseminister fortalte Teresa Tran og resten av elevene i 9 c på Nordy ungdomsskole på Jessheim i forrige uke at regjeringen vil bruke 56 millioner kroner til å øke trivselen for barn og ungdom. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

Regjeringen vil starte en ny opptrappingsplan for habilitering og rehabilitering neste år. Det er en av hovednyhetene i statsbudsjettet for Helse – og omsorgsdepartementet. Regjeringen foreslår å bevilge 200 millioner kroner i stimuleringsmidler til planen neste år.

100 millioner kroner av disse skal være øremerket tilskudd. Regjeringen vil øke stimuleringsmidlene til 300 millioner kroner innen 2019. Bakgrunnen for planen er at mange pasienter lever med kronisk sykdom eller funksjonsnedsettelser som gjør at de har behov for rehabilitering hele livet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.