Tall-tull ga enorm formue i Oppland

Økonomi. En enkel tastefeil ga store problemer for regnskapstallene til fem kommuner i Oppland.

Et disposisjonsfond på drøyt 1,1 milliarder kroner er sterkt i lille Sel kommune - særlig siden fondet året før var på drøyt 31 millioner kroner. Tallet er selvsagt feil, og det som sannsynligvis er en forholdsvis enkel feil har skapt trøbbel for statistikken til flere Oppland-kommuner, ifølge SSB.

- Årsaken er at en særbedrift har rapportert i kroner og ikke i hele tusen. Det jobbes med å rette feilen, og vi satser på å få nye konserntall for alle deltakerkommunene før påske, sier førstekonsulent Anni Fretheim i SSB til Kommunal Rapport.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!