Lavere andel minoritetsbarn går i barnehage

Kommunebarometeret. Andelen minoritetsspråklige barn mellom 1 og 5 år som går i barnehage er lavere enn i 2014, til tross for tiltak rettet mot innvandrerbarn.
Regjeringen innførte i fjor 20 timer gratis barnehage for familier med lav inntekt for blant annet å få flere innvandrerbarn til å gå i barnehage. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

I 2014 gikk nesten 75 prosent av alle minoritetsspråklige barn mellom 1 og 5 år i barnehage. Det var rekord etter mange år med økning. I fjor falt andelen til 74 prosent, viser tall fra Kostra.

Reduksjonen er ikke stor, og tallene fra Kostra er foreløpige, men tendensen er likevel interessant fordi regjeringen fra i høst innførte gratis kjernetid for å blant annet å øke andelen minoritetsspråklige barn i barnehager.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.