Bystyremedlem Bjørnar Moxnes (t.h.) står tiltalt for å ha publisert opplysninger flertallet i bystyret mener var taushetsbelagt. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Bystyremedlem Bjørnar Moxnes (t.h.) står tiltalt for å ha publisert opplysninger flertallet i bystyret mener var taushetsbelagt. Foto: Magnus Knutsen BjørkeMagnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Kommunerevisjonen: Psevdonymer var ikke nok

Kommunerevisjonen i Oslo mener rettssaken mot bystyremedlem Bjørnar Moxnes (Rødt) kan være til hjelp for å avgrense hvor langt taushetsplikten går. Revisjonen planla å bruke psevdonymer om pasienter, men fryktet at det ikke var godt nok.

Oslo kommune fulgte anbefalingene fra kommunerevisjonen, da de offentliggjorde granskingsrapporten om Lindeberg-sakene. Det opplyste Frøydis Eidheim fra Oslo kommunerevisjon i rettssaken mot Moxnes i dag, torsdag. Eidheim var prosjektleder for arbeidet med rapporten.

Hun forteller at revisjonen i utgangspunktet vurderte at pasientenes anonymitet ville ivaretas ved at de ble omtalt med pseudonymer, men at opplysningene for øvrig kunne offentliggjøres.