- Taushetsplikten brytes ikke dersom personer som kjenner en sak eller en person fra før, gjennom offentliggjøring får tilgang til nye opplysninger de ikke hadde fra før, mener advokat Harald Stabell (t.v.), som forsvarer bystyremedlem Bjørnar Moxnes.
- Taushetsplikten brytes ikke dersom personer som kjenner en sak eller en person fra før, gjennom offentliggjøring får tilgang til nye opplysninger de ikke hadde fra før, mener advokat Harald Stabell (t.v.), som forsvarer bystyremedlem Bjørnar Moxnes.Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarer: Bare lovbrudd hvis ukjente kan identifisere

Bare dersom personer som ikke kjenner saken greier å nøste seg fram til hvem opplysningene i den såkalte Lindeberg-saken gjelder, har bystyremedlem Bjørnar Moxnes (Rødt) brutt taushetsplikten. Det mener forsvarer Harald Stabell.

Moxnes er tiltalt for brudd på taushetsplikten. I sitt vitnemål sa Moxnes at pårørende ved Lindeberg omsorgssenter i Oslo kjenner identiteten til en pasient han har publisert helseopplysninger om.

Forvaltningsloven § 13

Bestemmelsen retten skal ta stilling til om Moxnes skal dømmes for å ha brutt, lyder slik:

Enhver som utfører tjeneste eller arbeid for et forvaltningsorgan, plikter å hindre at andre får adgang eller kjennskap til det han i forbindelse med tjenesten eller arbeidet får vite om noens personlige forhold.