Det er påskeferie for mange, og også i Kommunal Rapport.

Det er påskeferie for mange, og også i Kommunal Rapport.

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad/NTB

Fikk du med deg disse sakene?

Kommunal Rapport har hatt gode lesertall mellom jul og påske. Her er noen av godbitene, i tilfelle du ikke fikk de med deg. 

Kommunal Rapport har engasjerte lesere, og stadig flere som er innom nettavisa vår. Det er vi glade for, og et lite dykk ned i lesertallene våre forteller oss mye om hva dere er interessert i. I tida fra jul til påske, har særlig én sak preget våre spalter og mest lest-lister: Inntektssystemet.

Debatten blusset opp rett etter nyttår, da en rekke kommuner samlet seg om opprop, samt konferansen i Larvik som fikk mye oppmerksomhet.

Kommunal Rapport har hatt flere saker som har tatt for seg både kommunene som regnes som skattesvake, men også kommunene som frykter å miste store midler dersom fordelinga endres.

Inntektssystemet er komplisert materie, og det var mange av våre lesere som valgte å bruke tid på politisk redaktør Agnar Kaarbøs forklarende tekst om den store utfordringen kommunalminister Erling Sande (Sp) fortsatt står overfor.

Det er mange nye folkevalgte som har funnet sin plass i kommunestyrene etter høstens valg. Men hvor representative er de for dem som har stemt? Dette undersøkte redaksjonen rundt årsskiftet, og denne saken leste mange av dere.

Det er mange kommunedirektører som kommer og går, og noen avganger får mer oppmerksomhet enn andre. Dette har vi sett flere steder siden jul, og selv om Kommunal Rapport ikke har mulighet til å omtale alt, har vi gått i dybden i noen saker. 

Rett før påske var vi dessuten i Harstad for å få med oss rettssaken om fjerningen av kommunedirektøren i Lødingen. Saken har engasjert sterkt, både blant våre abonnenter, men også utenfor Kommunal Rapports vanlige publikum. Kommunal Rapport skal følge denne saken videre også etter påske.

Regjeringen har lagt fram både Nasjonal samhandlingsplan, Nasjonal transportplan og stortingsmeldingen om boligpolitikk, som er politiske dokumenter av stor betydning for kommunene. Her kan du lese litt av det Kommunal Rapport har publisert i den sammenhengen:

Mens vi venter i spenning på mai, revidert statsbudsjett og kommuneproposisjonen som trolig vil ha med seg nytt inntektssystem for kommunene, er kommuneøkonomi svært aktuelt. Noen kommuner sliter mer enn andre. I Kommunal Rapport har vi sett særlig på Moskenes’ situasjon og vi fulgte dem også da ordfører dro til Oslo for å snakke med Kommunaldepartementet om hvordan de skal komme seg ut av det som kan se ut til en evig runddans på Robek. 

Selv om Moskenes kanskje er i en særstilling, er de foreløpige Kostra-tallene for kommunenes økonomi generelt ikke veldig lystig lesing.